НОВИНИ

ГЕРБ: Служебното правителство е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:44, 01.06.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От ГЕРБ видяха сценарий за служебна победа на изборите, подготвяна от служебното правителство на президента. Коментираха назначенията, направени от служебния кабинет, както и скандала с ББР.

След изреждане на дълъг списък с имена на нови министри и заместник-министри и областни управители, предимно от БСП и по-малко от ДПС и "Изправи се! Мутри вън!", от ГЕРБ дадоха оценка на служебния кабинет.

"Това служебно правителство е политическо правителство, то е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова", заяви Тома Биков.

От ГЕРБ смятат, че с назначаването на областни управители и техни заместници, членове на БСП, кабинетът на Румен Радев вкарва левицата в управлението не през задния, а през парадния вход.

"Държим да се носи отговорност за това правителство и тази отговорност да бъде политическа", коментира Тома Биков.

От ГЕРБ поискаха да разберат като какъв днес съветникът на президента Пламен Узунов е бил в Министерския съвет на срещата с областните управители.

"Това е един от съветниците на президента, който е със статут на обвиняем, който е с отнет достъп до класифицирана информация. И много странен е подборът на точно този човек да присъства на заседанието на областните управител и изобщо каква е неговата връзка с областните управители и това ли е връзката между служебното правителство и президентството", заяви Биков.

В ГЕРБ са притеснени за организацията на изборите и подозират сценарий и опит за преврат срещу демократичната система.

"Те подготвят някакъв сценарий, така че да спечелят служебно, само че не знаят как да го направят. Машинното гласуване може да се превърне в тотален проблем за всички и да блокират изборите", каза Тома Биков.

Той коментира темата със скандала за Българската банка за развитие лаконично.

"Атаката срещу Българската банка за развитие повтаря стари модели, в които БСП и ДПС са управлявали без да спечелят изборите и са атакували определени банки. Надяваме се и този път да не приключи с фалит. Защото, ако приключи така, това ще бъде 25-ата банка, която са фалирали", заяви още Тома Биков.

От ГЕРБ дадоха заявка за интересна пресконференция на тема Българската банка за развитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 7
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 7
Отпада изискването за карантина и PCR тест при влизане на българи в Белгия
Отпада изискването за карантина и PCR тест при влизане на българи в Белгия