НОВИНИ

ГЕРБ за подслушваните политици: Активно мероприятие (ОБЗОР)

Александър Марков
от Александър Марков
18:54, 22.05.2021
Чете се за: 04:32 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От ГЕРБ определиха твърденията за подслушвани политици като активно мероприятие, чиято цел е овладяване на спецслужбите. Те призоваха служебния кабинет да разсекрети всички налични документи. В предаването "Панорама" на БНТ служебният премиер Стефан Янев потвърди, че политици от опозицията са били подслушвани.

Като опит за овладяване на специалните служби. Така от ГЕРБ определиха твърденията, изнесени от Атанас Атанасов, за подслушвани опозиционни политици, потвърдени от вътрешния министър Бойко Рашков и премиера Стефан Янев.

Според партията на Бойко Борисов, целта е спецслужбите да бъдат овладени заради парирането на руското разузнавателно проникване, а и за да бъде туширано напрежението около изказването на Бойко Рашков срещу телевизионни водещи.

Оттам призоваха служебния кабинет да разпространи цялата налична информация около твърденията.

В интервю за предаването "Панорама" служебният премиер Стефан Янев потвърди, че има информация за подслушвани политици.

В "Панорама": Премиерът Стефан Янев потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици

Активно мероприятие на двама милиционери от 90-те години - така Даниел Митов и Тома Биков определиха твърденията, изнесени от Атанас Атанасов, за подслушване на опозиционни политици.

Тъй като старите циркови тюлени си има няколко номера - да балансира топка на носа, да бута една топка през обръч и си го играе това през годините, каза Даниел Митов.

В интервю за предаването "Панорама" на БНТ Стефан Янев потвърди, че политици са били подслушвани.

По всички твърдения, които вече излязоха в медийното пространство, отговорът е "да". Разбира се, в момента се извършват проверки. Категоричните факти могат да бъдат потвърдени в съда. Аз имам информация и чувам, и виждам това, което се изнася в медиите.

Според ГЕРБ, с тези твърдения се атакуват шефовете на спецслужбите - Димитър Георгиев, Цветан Китов и Атанас Атанасов, целенасочено.

Шефовете на службите са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Това не може да им прости Румен Радев, това не може да им прости Бойко Рашков, допълни Митов.

Стефан Янев потвърди, че се търсят механизми за отстраняване на шефовете на специалните служби, които са се дискредитирали.

Въпросът с уволнението не стои. Процедура, разбира се, има. Ще търсим вариант за тяхното отстраняване и съответно поставяне началото на ново ръководство и започване на тези служби да работят в интерес на гражданите, в интерес на държавата, а не в нечий чужди интереси, каквито и да бъдат те. Чужди не на чужда държава, а предполагаемо на политически или други интереси.

От ГЕРБ призоваха служебния кабинет да разсекрети всички налични документи по случая.

Абсолютно сме шокирани от факта, че министър-председателят твърди, че има подслушвани политици, защото така е чул в медиите, каза Тома Биков. На него някой му бил казал нещо. Това е източникът на информацията - една жена ми каза на пазара.

Бойко Рашков потвърди информацията за подслушване на политици

Според ГЕРБ, целта на скандала е също и да извади Бойко Рашков "от батака около коментарите му за тв водещи".

Служебното правителство постепенно и съвсем очевидно си се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране, каза Даниел Митов.

Попитаха възможно ли е политици да са подслушвани заради разговори с опeративно интересни лица?

Някой звънял ли е в Дубай, някой звънял ли е в Белград? Някой звънял ли е на такива места?

От ГЕРБ заявиха още, че скоро ще коментират и твърденията за 10 млрд. лв., несъбрани от НАП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След аварийното кацане в София - стигнаха ли българските туристи до Египет
След аварийното кацане в София - стигнаха ли българските туристи до Египет
Първанов: Много е елементарно това, че съм щял да участвам в президентските избори
Първанов: Много е елементарно това, че съм щял да участвам в президентските избори