НОВИНИ

Германия детронира Сърбия за ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:47, 05.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
германия детронира сърбия atp cup

"Бундестима" наддеял над миналогодишните шампиони по особено драматичен начин, като сблъсъка беше решен след шампионски тайбрек в мача на двойки.

Преди това пък Ян-Ленард Щруф бе дал аванс на германците след успех над Душан Лайович с 3:6, 6:3, 6:4, но във втория сингъл номер 1 в света Новак Джокович осъществи обрат срещу Александър Зверев с 6:7(3), 6:2, 7:5 за 2:36 часа.

В решителната част Джокович имаше пробив аванс при 5:4, но след като пропиля мачбол на свой сервис, позволи на Зверев да се върне в мача.

Още в следващия гейм обаче сърбинът стигна до нов пробив и при втория си опит затвори двубоя, за да изпрати сблъсъка в решителен мач на двойки

Германците стигнаха до успеха, след като на двойки Щруф и Зверев спечелиха срещу Джокович и Никола Чачич със 7:6(4), 5:7, 10:7 за 1:50 часа.

Така на полуфиналите Германия ще играе срещу тимът на Русия.

За тази фаза се класира и миналогодишният финалист Испания, след като Пабло Кареньо Буста надигра Михаил Перволаракис от Гърция с 6:3, 6:4.

Този успех бе напълно достатъчен за испанците, за да спечелят първото място в група "В" без да имат нужда от своята най-голяма звезда Рафаел Надал, който отново не взе участие заради болки в гърба.

Гърция пък спечели с 2-1, след като във втория сингъл Стефанос Циципас се справи с Роберто Баутиста Агут след 7:5, 7:5, а на двойки заедно с Перволаракис спечелиха първия сет срещу Кареньо-Буста и Марсел Гранойерс, след което испанците се отказаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва с Георги Любенов" празнува 500 предавания в ефира на БНТ
"Денят започва с Георги Любенов" празнува 500 предавания в ефира на БНТ
Остава слънчево и топло
Остава слънчево и топло