НОВИНИ

Германия и Турция спретнаха зрелище с шест гола в Кьолн

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:59, 08.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
германия турция спретнаха зрелище шест гола кьолн

Двата тима завършиха 3:3 в приятелска среща, играна на "Райн Енерги Щадион" в Кьолн.

Бундестима на три пъти вземаше преднина в резултата, но коравите турци всеки път успяваха да се върнат в мача и в край на сметка успяха да избегнат поражението.

Първото полувреме не предложи нищо интересно, като чак в добавеното време Юлиан Дракслер получи добро извеждащо подаване и елегантно преодоля вратаря на гостите за 1:0.

Турция обаче изравни малко след подновяването, когато от границата на наказателното Йозан Туфан, с чудесен удар не остави шансове на Лено.

Бундестима си върна преднината в 58-ата минута, когато Флориан Нойхаус направи хубаво комбинация с Кай Хавертц и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.

В 67-ата минута обаче резултатът отново бе изравнен. Този път Нойхаус се превърна в големия грешник, след като позволи на Ефеджан Карача да му отнеме и, останал очи в очи с вратаря, крилото на Турция вкара за 2:2.

Домакините отново излязоха напред в 80-ата минута, когато лошо изчистена топка се озова в краката на Джан-Лука Валшмид, който без забавяне отбеляза за 3:2.

В самия край на срещата обаче южните ни съседи се добраха до равенство след много добра постепенна атака, завършена от Кенан Караман.

Така Германия записа трето поредно равенство и в събота вече ще търси завръщане на победния път срещу Украйна в мач от Лигата на нациите. За Турция това също е трето поредно реми, а следващият им двубой е гостуване на Русия в Лигата на нациите в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По искане на ВАП проверяват енергийните съоръжения в районите с прекъсване на тока
По искане на ВАП проверяват енергийните съоръжения в районите с прекъсване на тока
ЕП отхвърли поправките за президента в резолюцията за България
ЕП отхвърли поправките за президента в резолюцията за България