НОВИНИ

Германка записа първа победа в кариерата в кръг от Световната купа в ските-северни дисциплини

Времето на 27-годишната германка е 28:13.6 минути

Виктория Карл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:09, 17.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Германката Виктория Карл спечели категорична победа на 10 км класически стил при жените, кръг от Световната купа в ските-северни дисциплини. Това е първа победа в кариерата в Световната купа, като остави втората днес Роузи Бренън от САЩ далеч зад себе си, с разлика от почти 20 секунди.

Времето на 27-годишната германка е 28:13.6 минути, Бренън остана на 19.6. Третото място днес е за лидерката в класирането за малкия Кристален глобус Ебба Андерсон (Швеция), завършила на 21.6. Веднага след призовата тройка е и водачката за Световната купа Джеси Дигинс (САЩ) с време 28:41.9 или пасив от 28.3 секунди.

Макар и носителка на златен олимпийски медал, Виктория Карл изглеждаше напълно невярваща, докато седеше на стола на победителя на финала и гледаше монитора с резултатите. Когато американката Джесика Дигинс пресече финалната линия на четвърто място, последният човек, който можеше да свали времето на Карл Карл, германката буквално се хвърли в обятията на съотборничката си Колета Ридзек.

Пия Финк и Ридзек допълниха чудесното представяне на отбора на Германия със 7-о и 16-о място съответно.

Германката имаше силен старт и още в самото начало до изминаването на 2,5 километра, дръпна с 9 секунди на Ебба Андерсон. Шведката в един момент се доближи на 6.8 секунди, докато другите изостанаха още. Андерсон обаче не успя да удържи темпото и позволи да бъде задмината от американката Бренън.

Нито Aне Кристи Калво, нито Фрида Карлсон стартираха по време на неделното състезание. И двете се отказаха заради преумора от съботното съсзенатие на 20 километра скиатлон.

Няма промени в топ 3 на класирането за Световната купа. Джеси Дигинс води с 809 точки, пред Емма Рибом (Швеция) със 737 и роузи Бренън (САЩ) със 726. Ебба Андерсон, която е 4-а в генералното подреждане, води в класирането за дисциплината с 588 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издигат отново емблематичния петел на "Нотр Дам" на върха на катедралата
Издигат отново емблематичния петел на "Нотр Дам" на върха на катедралата
Пореден протест срещу нечовешките условия в общинските приюти за кучета в София
Пореден протест срещу нечовешките условия в общинските приюти за кучета в София