НОВИНИ

Гимнастичката Рейчъл Стоянов със специален приз от Кракра Къп

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
23:15, 03.05.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Други спортове
гимнастичката рейчъл стоянов специален приз кракра къп

81-годишната заслужила треньорка по художествена гимнастика Райна Афионлиева връчи приз, носещ нейното име, на Рейчъл Стоянов - гимнастичка от клуб "Левски" във възрастова група жени, категория А от турнира „Кракра Къп“.

Отличието е за постижения в художествена гимнастика и бе дадено по време на третия турнир по художествена гимнастика, който се провежда в Перник.

Афионлиева сподели, че се гордее, че е била част от спортните върхове на художествената гимнастика в България и пожела на гимнастичките да постигнат нейните успехи, пише в официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика.

560 участнички от 15 клуба от цялата страна и Гърция взеха участие в третия международен турнир „Кракра къп“, който се проведе в празничните дни в Перник.

Домакин на турнира бе клуб "Виктория“ Перник с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник и спонсори на клуба.

В първия състезателен ден участваха най-малките гимнастички, ансамбли от всички възрастови групи и девойки младша възраст. Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 15 специални награди – мис „Елегантност“, мис „Танцувалност“, Пернишките грации грабнаха мис „Кракра къп“ – Сияна Борисова, мис „Най-перспективна“ за Маги Топалова, „Мини мис“, който бе връчен на Бориса Велинова и др.

На официалното откриване на третия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – Главен експерт по спорт, които връчиха медалите на класиралите се гимнастички във възрастова група жени, категории А и В. Мартин Жлябинков заяви, че в лицето на кмета Станислав Владимиров, СКХГ „Виктория“ има пълната подкрепа за развитието на този спорт на територията на община Перник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
631 са новите случаи на коронавирус у нас
631 са новите случаи на коронавирус у нас
Любо Пенев недоволен от дебюта на ВАР
Любо Пенев недоволен от дебюта на ВАР