Главен комисар Николай Николов: Обстановката с пожарите в страната се нормализира

от БНТ
12:50, 11.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
главен комисар николай николов обстановката пожарите страната нормализира
Слушай новината

Като цяло обстановката в страната се нормализира, но това не ни успокоява. Това съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Винаги следобяд, след 15.00 ч. обстановката се усложнява предвид повишаване на температурите и евентуално излизане на вятър", обясни главен комисар Николов.

Той съобщи новината в Рила, където даде повече информация за овладяването на пожара край хижа Боровец.

"Повече от 200 човека продължават своите усилия по угасяването му. Ние смятаме, че на около 90% от пожара е овладян, но тези 10% представляват сериозна опасност за нас. Направена е над 2 км водна линия в просеката, целим да въведем вода, за да можем да вземем предимство над пожара. Благодарим на всички, които са тук, на доброволците, хората от горските служби и на местния бизнес", обясни Николов.

Той допълни, че пожарът във Ваксево, където горят около 600 декара смесена гора, продължава, но е ограничен от три страни.

"Смятаме, че до довечера и оттам ще получим още по-добри новини, които да дадат увереност, че сме го надвили", допълни главният комисар.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Международен скандал: Концерт на българско клавирно дуо без ефир в Германия
Международен скандал: Концерт на българско клавирно дуо без ефир в Германия
260-метров скок с бънджи привлича туристи в Китай
260-метров скок с бънджи привлича туристи в Китай