НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Германия - Швейцария, двубой от "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:08, 13.10.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
гледайте живо бнт германия швейцария двубой лигата нациите

Време е за второто завъртане в групите от "Лигата на Нациите", а тази вечер от 21.45 часа един срещу друг в Kьолн излизат тимовете на Германия и Швейцария.

Бундестима най-накрая записа първа победа в най-новия турнир на УЕФА, надигравайки като гост селекцията на Украйна с 1:2. Точни за успеха бяха Матиас Гинтер и Леон Горетцка.

По този начин възпитаниците на Йоаким Льов запазиха шансовете си да завършат на първо място в група "А4", което би им осигурило място във "Финалната Четворка" във второто издание на "Лигата на Нациите".

Добрата новина за "Маншафта" е, че Тимо Вернер е напълно готов за тазвечершния сблъсък.

Нападателят на Челси се появи само за няколко минути в Киев, а преди това пропусна контролата срещу Турция, заради съмнения за травма.

Въпреки това пред селекционера Льов има и други въпросителни: "Тимо Вернер е напълно готов и няма никакви проблеми. Въпреки това, имаме други въпросителни. Юлиан Дракслер има проблем с ахилеса, Халщенберг е с болки в адукторите, а Клостерман има проблем с коляното".

Гостите от Швейцария, от друга страна, допуснаха втора загуба в турнира в събота, губейки като гост на Испания с минималното 1:0.

Това остави "кръстоносците" на последното място в групата със само една единствена точка.

Въпреки това, възпитаниците на Владимир Петкович не бива да бъдат отписвани за двубоя тази вечер, тъй като германците вече са показали, че това определено не е техния турнир.

В първата среща, преди месец, двата тима направиха 1:1 в Базел, но определнено швейцарците могат повече да съжаляват за този резултат, тъй като в края на мача имаха няколко добри възможности да отбележат.

Ще запише ли Германия втори пореден успех в "Лигата на Нациите" или Швейцария ще успее отново да обърка сметките?

Разберете тази вечер от 21.45 часа НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ спечелила дела за незаконно придобито имущество за над 5,5 млн. лева
КПКОНПИ спечелила дела за незаконно придобито имущество за над 5,5 млн. лева
Тайсън Фюри отписа Дионтей Уайлдър за трети мач
Тайсън Фюри отписа Дионтей Уайлдър за трети мач