НОВИНИ

Гледат процеса срещу Дани Алвеш за сексуално посегателство в Испания отново в началото на февруари

Припомняме ви, че бразилският футболист беше обвинен в побой и изнасилване, а прокуратурата в Испания иска той да бъде осъден на 9 години затвор

гледат процеса дани алвеш сексуално посегателство испания отново началото февруари
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:34, 20.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Процесът срещу бразилския футболист Дани Алвеш в Испания за сексуално посегателство е насрочен за 5-7 февруари 2024 година, съобщи Върховният съд на Каталуния.

Бившият футболист на Барселона е обвинен в изнасилване, а прокуратурата иска той да бъде осъден 9 години затвор. В края на ноември тази година Алвеш апелира за освобождаване с мотива, че са изминали три месеца от предишното му искане и 9 месеца от влизането му в затвора. Освен това Дани Алвеш е платил 150 000 евро на жертвата, което би трябвало да смекчи вината му.

Бразилецът беше арестуван на 20 януари тази година, след като 23-годишното момиче, което подаде сигнал в полицията, обвини 40-годишния играч в изнасилване и побой. Според нея инцидентът е станал в един от нощните клубове в Барселона на 30 декември 2022-а година.

В своята дълга професионална кариера Дани Алвеш е носил екипите на бразилския Баия, италианския Ювентус, френския Пари Сен Жермен, испанските Севиля и Барселона.

40-годишният бразилец за последно игра в мексиканския клуб Пумас. Преди това е носил екипите на бразилските Баия и Сао Пауло, италианския Ювентус, френския Пари Сен Жермен, испанските Севиля и Барселона, италианския Ювентус, а за последно бе част от мексиканския УНАМ Пумас.

Крайният бранител е сред най-титулуваните футболисти в историята с общо 43 трофея, като е шесткратен шампион на Испания, двукратен шампион на Франция, шампион на Италия, три пъти спечели Шампионската лига, два пъти Купата на УЕФА и три пъти Суперкупата на УЕФА.

За националния отбор на Бразилия Алвеш има изиграни общо 126 мача в продължение на 16 години, като е участвал на три световни първенства, а на Мондиала в Катар 2022 той се превърна в най-възрастния състезател на "Селесао" с мач на подобен форум, след като в груповата фаза срещу Камерун игра на възраст от 39 години и 210 дни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През януари стартират първите конкурси за училищни директори
През януари стартират първите конкурси за училищни директори
Нелегалната реколта от какао в нигерийските тропически гори (СНИМКИ)
Нелегалната реколта от какао в нигерийските тропически гори (СНИМКИ)