НОВИНИ

Глобяват две болници в София за неспазване на Националния план за ваксиниране

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 18.01.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Още
Слушай новината

Две лечебни заведения на територията на София ще бъдат глобени за неспазване на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

След проверка на Столичната регионална здравна инспекция са съставени актове за установяване на административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Сердика“ ЕООД и Специализирана болница за активно лечение „Свети Лазар” ООД.

Актовете са на основание чл. 5, ал. 2 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и т. 4 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 г. на министъра на здравеопазването.

Според нея имунизационната кампания трябва да започне приоритетно, като обхваща лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

За нарушението, съгласно чл. 229, ал. 3 от Закона за здравето, ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.

От "Свети Лазар" заявиха за БНТ, че са ваксинирали около 20 души по списък и нямат информация за наложена глоба. От болница "Сердика" също казаха, че не знаят за подобен акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стане ли ефективна условната присъда на Навални
Ще стане ли ефективна условната присъда на Навални
Eвакуираха Капитолия заради заплаха за сигурността
Eвакуираха Капитолия заради заплаха за сигурността