НОВИНИ

Гол в края донесе успеха на Атлетико в столичното дерби с Райо Валекано

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:07, 01.02.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
гол края донесе успеха атлетико столичното дерби райо валекано
Слушай новината

Атлетико Мадрид постигна трети пореден успех в Ла Лига, след като в отложена среща от 20-ия кръг надви драматично у дома Райо Валекано с 2:1 в столично дерби.

На своя "Уанда Метрополитано" домакините взеха аванс в 35-ата минута, когато Родриго Рикелме центрира от пряко свободен удар, а в наказателното поле на правилното място беше Рейнилдо, за да отбележи с глава за 1:0.

Радостта на "рохибланкос" обаче не се задържа дълго, тъй като още преди почивката Алваро Гарсия възстанови равенството с хубав изстрел от средна дистанция, който остави безпомощен Ян Облак.

През второто полувреме футболистите на Атлетико очаквано потърсиха попадение, с което да излязат напред в резултата и почти успяха да го сторят в 81-ата минута, когато Мемфис Депай прати топката във вратата на Райо, но впоследствие видя как системата ВАР отменя този гол заради тънка засада.

Късметът все пак се усмихна нидерландеца в заключителните секунди на редовното време, когато той получи подаване от Антоан Гризман и с удар отблизо, при който и стражът на гостите Столе Димитриевски допусна грешка, Мемфис донесе победата за "дюшекчиите".

Така Атлетико Мадрид се върна на третото място в подреждането с 47 точки, изпреварвайки отново Барселона заради по-добрата си голова разлика, докато Райо Валекано остава на 13-а позиция с 23 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул не остави шансове на Челси и отново се откъсна с пет точки на върха
Ливърпул не остави шансове на Челси и отново се откъсна с пет точки на върха
Травмите от развода и споделеното родителство
Травмите от развода и споделеното родителство