НОВИНИ

Големите ремонти в София трябва да приключат до 15 септември

големите ремонти софия приключат септември
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:09, 01.09.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Около 70% от участъка за пренареждане на жълтите павета е готов, съобщи зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов. Към проверката се присъедини и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Работи се без да се бърза, като се спазват всички технологични процеси и изисквания, увери зам.-кметът Джоргов. Останалите 30% от паважа ще бъдат наредени в следващите две седмици, съобщи той. Постоянно се упражнява контрол на обекта от надзора и строителя. Правят се проверки за спазването на параметрите на пренареждането, посочи Ангел Джоргов.

Относно останалите големи ремонти в столицата зам.-кметът информира, че стремежът е те да приключат до 15 септември - началото на учебната година, когато трафикът ще се засили. Работи се на бул. "Цал Борис Трети" при кв. "Княжево", където до 15 септември се очаква да приключат строителните дейности на пътното платно.

Друг обект, който се довършва е стесненият участък по линия на пробива на ул. "Филип Кутев" при бул. "Симеоновско шосе "и бул. "Г.М. Димитров". Полагат се всички усилия до 15 септември пробивът да бъде отворен, увери Джоргов. Бул. "Чепинско шосе" също се приключва, върви и работата при кръстовището на "Овча купел" и "Цар Борис Трети", което се явява последното голямо кръстовище по линия на проекта. Там вече приключи направата на релсовия път, съобщи зам.-кметът Джоргов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежък жребий за Лудогорец в групите на Лигата на конференциите
Тежък жребий за Лудогорец в групите на Лигата на конференциите
Етър ще картотекира нападателя Ловре Кнежевич преди мача с Локомотив София
Етър ще картотекира нападателя Ловре Кнежевич преди мача с Локомотив София