НОВИНИ

Голям пожар гори в центъра на София (ВИДЕО И СНИМКИ)

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
08:14, 09.11.2021
8923
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар в центъра на столицата. Гори емблематична сграда, паметник на културата, на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Тодор Александров".

Районът е задимен. 8 пожарни коли гасят огъня. По думите на очевидци вътре са живели 15 души, които са бездомни.

Няма информация за загинали и пострадали хора, нанесени са материални щети.

Фоторепортаж: Пожар в емблематичната сграда на бившето кино „Възраждане“ в София

Според очевидец наскоро е закупена печка на дърва, която може да е вероятната причина за пожара, но тепърва тя ще се установява.

"Към 7.05 ч. е получен сигнал за пожар в бивша дискотека. Сградата е изоставена от доста години. Въпреки че са взети мерки за нейното ограждане и недопускане проникването на външни хора вътре, установяваме, че запалването е възникнало от действия на хора, които вероятно са обитавали сградата, към настоящия момент не сме открили пребиваващи хора, тоест няма застрашени такива", заяви пред БНТ старши комисар Веселин Гетов, директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Градският транспорт върви, трамваите ги пропускаме спрямо пожарогасителните дейности. Към мястото на инцидента пътува станция, която ще отчита всички газове, които са в атмосферата, в момента обаче още върви пожарогасене", допълни Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

По предварителни данни към момента няма превишаване на нивата на замърсяване на въздуха в района на пожара, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Заради силното задимяване от по-рано сутринта, на място е била изпратена мобилна станция за измерване на чистотата на въздуха.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златните момичета с грандиозен бенефис на 16 декември
Златните момичета с грандиозен бенефис на 16 декември
Денислава и Мартин: Песента ни е магична, ще дадем най-доброто от себе си
Денислава и Мартин: Песента ни е магична, ще дадем най-доброто от себе си