Голяма част от българските шофьори вече са преминали прохода под Ламанша

от БНТ
12:05, 24.12.2020
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Голяма част от българските международни шофьори вече са преминали прохода през Ламанша през Дувър. Това съобщиха преди минути от една от големите наши превозвачески фирми.

По информация на Съюза на международните превозвачи опашките са се образували заради липсата на координация между френските и английските власти. Френските власти изискват всички шофьори да имат тест за Ковид-19, а английските нямат физическата възможност да направят толкова тестове за кратко време.

"Вчера към 21 часа българско време първите тежкотоварни камиони започнаха да преминават през Дувър. Това става след представяне на негативен резултат от бързите тестове. Самата опашка по магистралата е от около 500 камиона. Останалите са отбити на буферни паркинги, до които екипи все още не са стигнали. Проблемът на прохода остава. По наши изчисления поне още 48 до 72 часа ще бъдат нужни, докато се изтегли цялата натрупана опашка до момента, а цялото това нещо, което се случи, беше абсолютно безумие", заяви директорът на фирма за международни превози Николай Рашков.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Трескаво пазаруване в оставащите преди празника часове
Трескаво пазаруване в оставащите преди празника часове
Австрия открива ски сезона при строги мерки за безопасност
Австрия открива ски сезона при строги мерки за безопасност