НОВИНИ

Горан Иванишевич: Новак има отново шанс да атакува Големия шлем

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:35, 12.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Новак Джокович Горан Иванишевич смята, че сръбският тенисист има всички шансове отново да атакува Големия шлем, след като вчера той спечели титлата на Ролан Гарос, а в началото на годината триумфира и на Australian Open.

За Ноле триумфът в Париж му осигури 23 титла от Шлема в кариерата, с което той еднолично се превърна в най-успешния тенисист по този показател.

"Това е невероятно постижение. Ще върна лентата до миналата година в Австралия, където се случиха онези неща (забраната за участие за липса на ваксинация). Не знаехме какво ще правим, а днес той е с 23 титли. Това не е и краят", заяви Иванишевич, цитиран от ДПА.

Хърватският наставник на Джокович изрази съжаление още, че Рафа Надал не успял да защитава титлата си на тазгодишния Ролан Гарос, но посочи още, че неговият възпитаник разполага с всичко необходимо, за да атакува Големия шлем, какъвто опит той вече направи през 2021-а година, но тогава загуби във финала последният четвърти турнир US Open от Даниил Медведев.

"Съжалявам, че Рафа Надал не беше в Париж. Казвах много преди да стана част от екипа на Новак, че те двамата могат да спечелят повече от 22 титли. Надявам се Рафа да се завърне и да спечели поне още една, но единственият човек в момента в тура, който може да вземе всички четири трофея в календарната година, е Новак. Той бе на мач от постижението преди две години и сега отново има шанс да го атакува", коментира шампионът от Уимбълдън 2001.

Накрая Иванишевич прогнозира, че Новак Джокович ще завърши кариерата си с много повече от 23 титли от Големия шлем.

"Остава още много, но Големият шлем е и голямата цел. Не знам колко още титли може да спечели Новак, но смятам, че те ще бъдат много", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След разрушаването на "Нова Каховка": Морската вода на Северното Черноморие е чиста
След разрушаването на "Нова Каховка": Морската вода на Северното Черноморие е чиста
Матайс Де Лихт пропуска финалите в Лигата на нациите
Матайс Де Лихт пропуска финалите в Лигата на нациите