НОВИНИ

Горещо време и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 10.07.2021
6616
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево време ни очаква и днес, с максимални температури между 29° и 34°. Повече облаци ще има в югозападните райони от страната, но ще бъде почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще се задържи безоблачно, а вятърът временно ще стихне. Сутрешните температури в повечето райони ще са между 15° и 21°.

И утре времето ще е горещо. Очакват се стойности между 30° и 35°, в София около 30°. Ще бъде слънчево, но през втората половина на деня на отделни места в Североизточна България и крайните югозападни райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. По-значителна купеста облачност ще се развие след обяд над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали и прегърми.

Максималните температури м/у 27 и 30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините по-значителна купеста облачност ще се развие след обяд в югозападните райони. Там има условия и за локални краткотрайни валежи.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в курортите от 21° на Алеко до 28° в Банско.

И на Балканите ще се задържи слънчево и горещо. По-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие отново в следобедните часове над западните райони и на места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури.

У нас, предимно слънчево ще е времето в по-голямата част от страната през първите дни на новата седмица, като не са изключени и изолирани следобедни превалявания. В сряда и четвъртък се очаква повишение на температурите, като максималните ще достигнат и надхвърлят 38°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС осигури ваксини срещу COVID-19 за 70% от възрастното население
ЕС осигури ваксини срещу COVID-19 за 70% от възрастното население
Над 50 000 подписа в защита на мечката, която нападна жена край Белица
Над 50 000 подписа в защита на мечката, която нападна жена край Белица