НОВИНИ

Горещо време, следобед дъжд в западните райони

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 20.08.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над западните райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърни. По-значителни валежи, придружени с гръмотевични бури ще има през нощта срещу неделя. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В неделя над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки. В часовете след обяд и преди полунощ има условия в отделни райони валежите да са временно интензивни и значителни по количество. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 23 - 28°.

В Източна България температурите ще останат по-високи до 32 - 33°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби. През първата половина от новата седмица условия за валежи и по-значителни по количество ще има в западните и централните райони от страната, а повече слънчеви часове - на изток.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Начева завърши на 11-о място на Европейското по лека атлетика
Александра Начева завърши на 11-о място на Европейското по лека атлетика
С тържествена заря в Габрово започнаха честванията за 145-годишнината от Шипченската епопея
С тържествена заря в Габрово започнаха честванията за 145-годишнината от Шипченската епопея