НОВИНИ

Горски пожар унищожи 30 декара млада борова гора край Хисаря

горски пожар унищожи декара млада борова гора хисаря
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:42, 20.02.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Горски пожар унищожи 30 декара млада борова гора край Хисаря. Близо пет часа огнеборци, служители на държавното горско стопанство в града, кметовете на селата Красново и Кръстевич, както и хора, притекли се на помощ, гасиха пожара, съобщиха от пресцентъра на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив.

Пожарът е горял в късния следобед вчера в труднодостъпен горски терен. Сигналът е подаден от граждани, които видели дим, като малко преди това забелязали лица, извършващи иманярска дейност в същия участък.

На помощ на колегите от пожарната служба в Хисаря са изпратени огнеборци от Карлово и Пловдив, с което общият брой на пожарникарите на терен е бил 14. Имайки предвид ранното и нетипично засушаване за сезона, само през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надхвърлят 43 броя, посочиха от пожарната.

По разпореждане на директора на РД ПБЗН-Пловдив комисар Георги Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията извършват периодични обходи във всички населени места на територията на областта, които целят установяване на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар чрез палежи. От пожарната призовават гражданите, които видят подобни действия, да съобщават в полицията или на тях.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое загуби от Башкими в Балканската баскетболна лига
Берое загуби от Башкими в Балканската баскетболна лига
Слаб трус е регистриран на 18 километра от Самоков
Слаб трус е регистриран на 18 километра от Самоков