НОВИНИ

Госпожа Стихийно бедствие от първо лице - разказва актьорът и водещ на БНТ Тодор Беров

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:48, 02.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

100 години щеше да навърши днес госпожа Стихийно бедствие - царицата на комедията Стоянка Мутафова. За тези повече от 2 години, откакто тя липсва на българската сцена, разказите за нея не спират.

Един от младите актьори, който е имал шанса да дели една сцена със Стоянка Мутафова в представлението "Столетие" е нашият колега - водещ на прогнозата за времето на БНТ Тодор Беров.

"Всички се обръщаха към Стоянка Мутафова с "кака". Кака беше изключително притеснителна преди да излезе на сцена, до такава степен си вярваше, че вече си забравя текста и можеше да убеди почти всеки, че трябва да падне представлението, защото тя не си знае текста. До момента, в който излезе на сцената. Излезеше ли на сцена, тя просто ставаше непоклатима. Изпепеляваше сцената просто. Никога в тази жена не видях суетата да си мисли на колко е години и по това тя се открояваше като наистина млада душа, която не искаше да спира да живее", разказва Тодор.

Това, което отличава Стоянка Мутафова от другите е, че тя никога не е била на мнение, че е нещо уникално или колосално, казва още актьорът.

"Даже напротив. В края на представлението казва: "Ужасно, ужасно, просто много лошо. Как можах да играя такова представление! Просто трябва да падне!" и аз и казвам "Стига, как така". Тя имаше представа, че винаги нещо повече е можело да се направи."

Тодор Беров разказва, че някога е поискал от великата актриса "перпетуум мобиле" за това как се става актьор и тя отговаря:

"Абе, трябва да си луд, бе, разбираш ли какво ти казвам? Ако трябва ще се правиш на луд, за да можеш да го живееш този живот, ама наистина!"

Вижте повече в репортажа

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ямбол надви Спартак Плевен след продължения, а Рилски победи Берое
Ямбол надви Спартак Плевен след продължения, а Рилски победи Берое
Сатирата отбелязва 100 години от рождението на Стоянка Мутафова
Сатирата отбелязва 100 години от рождението на Стоянка Мутафова