НОВИНИ

Сатирата отбелязва 100 години от рождението на Стоянка Мутафова

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:41, 02.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

100 години от рождението на неповторимата Стоянка Мутафова. Тя напусна земната сцена през декември 2019, но никога не изостави своята публика. С много любов и преклонение към актрисата тази вечер в Сатиричния театър отбелязват юбилея.

Тя не само е един от създателите на Сатиричния театър, но повече от 70 години зареждаше хората с усмивка и самоирония. Според актрисата Силвия Лулчева Стоянка Мутафова не е просто родена, а ни е изпратена на тази дата.

Тази вечер колегите на Госпожа Стихийно бедствие събират не просто спомени за нея, а нейното присъствие на сцената и личното ѝ отношение към хората.

Самата Стоянка Мутафова ще се появи като холограма в специалния спектакъл - в компанията на младите актьори, които поемат щафетата.

"На мен ми се иска такъв ден като този да се превърне в пример за всички нас. Начинът, по който ние приемаме историята, големите си личности, хората, които са дали живота си, независимо дали е за изкуството, независимо дали е за нещо друго, но като общество това да бъде пример за начин на мислене. Това ми се иска. От друга страна, разбира се, че тя беше изключителен човек. Такъв чудовищен енергиен заряд беше кака и продължава да бъде. И затова даже на репетицията си говорехме как трябва колкото се може повече да се усмихнем, защото иначе тя ще ни наругае", разказва директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Мария Гурбешлиева-Муки за 100 години от рождението на Стоянка Мутафова - как ще бъде отбелязана годишнината

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Госпожа Стихийно бедствие от първо лице - разказва актьорът и водещ на БНТ Тодор Беров
Госпожа Стихийно бедствие от първо лице - разказва актьорът и водещ на БНТ Тодор Беров
Странен шум подлуди жителите на градче във Франция
Странен шум подлуди жителите на градче във Франция