НОВИНИ

Градският транспорт във Варна няма да спира на летището 2 часа след кацане на самолет от рискова държава

градският транспорт варна спира летището часа кацане самолет рискова държава
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
20:38, 07.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Във връзка с възобновяването на полетите от Летище Варна от и до рискови държави - Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, се преустановя от днес обслужването на спирката на летището два часа след кацане на самолет от тези държави. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Полетите са 1-2 дневно. Мярката е превантивна, с цел ограничаване на евентуално разпространение на болестта, уточни той.

Иван Портних, кмет на Варна: Подобен разговор проведохме и с ръководството на частната компания "Транстриумф", чиито автобуси също минават по трасето. Получих уверения от управата на Летище Варна и от РЗИ - Варна, че е създадена пълна организация за проверка на пристигащите и карантиниране.

Кметът призовава всички шофьори на таксита, които превозват пасажери от летището, задължително да спазват противоепидемичните мерки за безопасност.

"До момента всички ние заедно се справяме много добре! Заболели са минимален брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е много важно да продължим да бъдем внимателни и отговорни. От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази устойчивост и усилията ни до момента да не отидат напразно. Бъдете здрави!", допълни кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици и родители искат отмяна на изпитите след 7. и 12. клас
Ученици и родители искат отмяна на изпитите след 7. и 12. клас
2,4 млн. лв за научни проекти за борба с COVID-19
2,4 млн. лв за научни проекти за борба с COVID-19