НОВИНИ

Гръмотевични бури и опасност от градушки в сряда

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 27.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат с градус-два по-ниски, в повечето райони от 30° до 35°, в София след малко над 31° следобед ще бъде не повече от 30°, по Черноморието между 27° и 31°. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен.

И в следобедните часове ще се задържи предимно слънчево, но отново ще има превалявания и гръмотевична дейност, главно в източната половина от страната, с по-голяма вероятност в Североизточна България, включително и по Северното Черноморие.

С очакваните главно в източната половина от страната валежи пожароопасността там утре ще намалее, но в останалите райони рискът ще остане от двете най-високи степени на риск, много висок и екстремален риск от възникване на пожари.

Утре ще бъде ветровито, а валежи и гръмотевици ще има в много райони от страната, на места временно интензивни и придружени от гръмотевици.

Предупреждение за значителни количества и опасност от градушки е обявено в Североизточна България. В тези райони и максималните температури ще бъдат едва около 25 - 26°, в останалата част от страната от 29° до 34°, в София около 29°.

И в планините ще бъде много ветровито, с валежи и гръмотевични бури, на повече места в следобедните часове.

У нас в близките дни ще има райони с горещо време, но в повечето райони максималните температури ще бъдат под 30°, а в следобедните и вечерните часове на много места ще има гръмотевична дейност и валежи, на места интензивни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Независими депутати предлагат проект за промени в Конституцията
Независими депутати предлагат проект за промени в Конституцията
Новият вътрешен министър Атанас Илков: Важно е да избегнем всякакви спекулации
Новият вътрешен министър Атанас Илков: Важно е да избегнем всякакви спекулации