НОВИНИ

Григор Димитров и Томи Пол започнаха с победа на двойки във Вашингтон

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 04.08.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
григор димитров томи пол започнаха победа двойки вашингтон
Слушай новината

Тандемът Григор Димитров/Томи Пол се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон, след като елиминира от турнира на двойки американците Джак Сок и Сам Куери.

Успехът на българо-американското дуо дойде след 77 минути игра и резултат 7-6(8), 6-2 на втория по големина корт "Джон Харис".

Първия сет беше равностоен и логично неговата развръзка трябваше да бъде решена в тайбрек. В него Димитров и Пол пропуснаха три сетбола, но при четвъртия двойна грешка на Сок сложи точка на спора в откриващата част.

Във втората Григор и неговият партньор направиха серия от пет последователни спечелени гейма от 1-2, за да стигнат до крайния успех и да намерят място сред най-добрите осем дуета в турнира.

Там, техни съперници ще бъдат поставените под №4 Равен Клаасен и Брендън Маклахлан, които имат една спечелена титла от АТР като тандем, през миналата година в Кьолн.

В първия им мач във Вашингтон Клаасен и Маклахлан надиграха със 7-5, 6-2 казахстанската двойка Александър Бублик/Андрей Голубьов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ разби Австралия за 53-а поредна победа на Олимпийски игри
САЩ разби Австралия за 53-а поредна победа на Олимпийски игри
Хотелиери настояват да не се създава паника около COVID-19
Хотелиери настояват да не се създава паника около COVID-19