НОВИНИ

Григор Димитров няма да играе в Барселона

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:24, 17.04.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Тенис
григор димитров играе барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие от надпреварата от сериите АТР 500 в Барселона, която ще се проведе през следващата седмица.

Причината за оттеглянето на световния №17 от надпреварата е проблемът със зъбите, който го е измъчвал в продължение на няколко дни по време на турнира в Монте Карло.

В Княжеството, хасковлията достигна до третия кръг, където загуби с 6:1, 6:1 от "Краля на клея" Рафаел Надал. След мача българинът призна, че от няколко дни не може да яде и спи заради тези му проблеми със зъбите.

Така, всички очакваме Гришо да се завърне на корта в началото на месец май, за да вземе участие на Мастърс турнира в Мадрид.

В испанската столица Димитров записа един от най-големите успехи в своята кариера, когато през 2013 година той елиминира световния №1 Новак Джокович след епичен мач, продължил над 3 часа.

На кортовете на комплекса "Каха Махика" най-доброто постижение на бившия №3 е достигането му до 1/4 финалите през 2015 година, като тогава устремът му е спрян от Надал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етър и Ботев не успяха да си отбележат гол
Етър и Ботев не успяха да си отбележат гол
Близки и приятели почитат паметта на Милен Цветков 1 година след катастрофата
Близки и приятели почитат паметта на Милен Цветков 1 година след катастрофата