НОВИНИ

Григор Димитров няма да играе в Куинс

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:11, 05.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
григор димитров играе куинс
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се оттегли от участие от турнира АТР 500 на трева в Куинс, който трябва да започне на 14 юни.

Причината за отказа на българина е контузията, която го спря още на старта на Ролан Гарос 2021. Както знаете, Гришо водеше с 2-0 сета и 5:1 гейма в третия преди травма в гърба да му попречи да затвори мача си от първия кръг срещу Маркус Гирон.

Димитров е преминал медицински прегледи, които са установили възпаление, което няма да му позволи да участва в турнира, който спечели през 2014 година.

Григор трябваше да започне от квалификациите в Куинс, след като не подаде заявка за участие в основната схема, като по този начин щеше да повтори събитията от турнира в Женева през 2019-та, когато отново бившият №3 стартира от пресявките.

Освен на сингъл, хасковлията беше заявил участие и в турнира на двойки в Куинс, където негов партньор трябваше да бъде Фелисиано Лопес. Испанският ветеран е действащ шампион и на сингъл, и на двойки от турнира в "Куинс Клъб".

Ние пък стискаме палци контузията на Григор да отшуми до Уимбълдън. Тази година надпреварата на свещената трева стартира на 28 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП откри нарушения при касовите апарати на граничните пунктове
НАП откри нарушения при касовите апарати на граничните пунктове
Интересен кандидат за треньорския пост в Тотнъм
Интересен кандидат за треньорския пост в Тотнъм