НОВИНИ

Григор Димитров няма да играе в Париж, последният му турнир за сезона може да е "Sofia Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:03, 31.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Тенис
григор димитров играе париж последният турнир сезона sofia open

Най-добрият български тенисист се оттегли от участие от надпреварата във френската столица от сериите ATP Мастърс 1000 заради контузия в крака, получена в снощния двубой срещу Дан Еванс.

По-рано днес бе изтеглен жребия за основната схема за турнира в зала "Берси", който отреди на хасковлията да се изправи срещу представителя на домакините Адриан Манарино. След отказа му обаче, мястото му ще бъде взето от щастлив губещ.

През миналия сезон Григор игра много силно в Париж, достигайки до полуфиналите след последователни успехи над Юго Умбер, Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин. В спора за място на финала българинът отстъпи на Новак Джокович в много зрелищен мач.

Въпреки че ще пропусне турнира през тази година, Димитров няма да загуби точки за световната ранглиста, заради промените, свързани с коронавируса.

Това на практика означава, че първата ни ракета може да вземе участие единствено на турнира Sofia Open. Григор не е зявил участие за домашната надпревара, но до последно организаторите ще пазят за него "уайлд-кард". Димитров е шампион в турнира от 2017-та година, от когато датира и единственото му участие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симона Халеп е заразена с коронавирус
Симона Халеп е заразена с коронавирус
След репортажа по БНТ: Здравният министър иска оставката на шефа на Четвърта градска болница
След репортажа по БНТ: Здравният министър иска оставката на шефа на Четвърта градска болница