НОВИНИ

Григор Димитров открива програмата в петъчния ден в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:32, 18.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Тенис
григор димитров открива програмата петъчния ден рим

Българинът излиза в 12 часа на третия по големина корт, "Грандстенд" на комплекса "Форо Италико" за двубоя си от третия кръг срещу 19-годишния талант, Яник Синер.

Мачът е първи по програма така че няма да никакви забавяния и точно по пладне българско време първата ни ракета ще излезе на корта. Григор безспорно го очаква тежък мач срещу една от младите звезди в тениса, който направи истински фурор в края на миналата година, който завърши с вдигането на трофея от Мастърса на Новата генерация.

През тази година Синер започна малко по-бавно, но постепенно намери постоянството в играта си и вече може да се похвали с два успеха над тенисисти от топ 10. Вторият, всъщност дойде в предишния му мач в италианската столица. Сломен бе Стефанос Циципас в два сета като Синер можеше да приключи всичко още в тайбрека на втората част.

Агресивната игра, която демонстрира младият италианец изглежда ще бъде най-опасното му оръжие срещу Григор, но българинът също показа до момента добра игра от началото на турнира.

Той първо се справи с друг италианец, Джанлука Магер, а преди два дни буквално отнесе Йошихито Нишиока с 6:1, 6:0. На практика в последните три изиграни сета от общо 20 гейма, първата ни ракета е загубил само два. Тази статистика ни дава поводи за оптимизъм, че възходящото му представяне ще продължи и днес.

Със сигурност бившият номер 3 го очаква тежък мач срещу един талантлив играч, на когото е предричано бляскаво бъдеще. Това ще бъде първа среща между двамата.

Всички ние обаче стискаме палци на Григор да продължи победната си серия в италианската столица, където по принцип не играе много успешно.

Тази година бе едва втория случай от девет участия, в който хасковлията записа два поредни успеха в Рим. Предишния път когато го направи обаче той достигна до полуфиналите на турнира и сега надеждите са свързани с подобно постижение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи заразен с коронавирус ученик в Бургас
Първи заразен с коронавирус ученик в Бургас
МВнР с предупреждение към българите заради циклона Янос
МВнР с предупреждение към българите заради циклона Янос