НОВИНИ

Григор Димитров потегли в Индиън Уелс с двусетов успех срещу корав французин

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:30, 10.03.2024 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
живо григор димитров нуно боржеш среща третия кръг australian open
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна с победа участието си в откриващия за годината турнир от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като в двубоя си от втория кръг надигра французинът Александър Мюлер.

Световният №13 имаше трудно начало срещу 27-годишния Мюлер, но въпреки това в хода на срещата демонстрира класа, за да стигне до двусетов успех - 7:5, 6:2 за малко повече от час и половина игра.

Мачът определено не стартира по вкуса на Димитров, който в първия сет допусна да изостане с 1:3 гейма след ранен пробив. Постепенно обаче Григор повиши нивото си на игра и заслужено върна брейка в осмия гейм, изравнявайки при 4:4. Още в следващия си сервис гейм българинът трябваше да отразява нов шанс за пробив пред своя съперник, но този път се справи, а след това дочака своя миг в решителния 12-и гейм, за да спечели за втори път подаването на Мюлер, а с това и първата част със 7:5.

Във втората Гришо имаше ясно изразено предимство от самото начало, като набързо нашето момче поведе с пробив и 3:0. В шестия гейм 32-годишният хасковлия стигна до три възможности да поведе с 5:1, но френският му опонент намери начин да остане в битката и да се добере до 2:4, а след това да постави и под напрежение най-добрия ни тенисист в седмия гейм, стигайки до брейкбол. Ръката на Димитров обаче не трепна и той съумя да поведе с 5:2 и още в следващия гейм си осигури мачбол при сервис на Александър Мюлер, който българинът реализира, за да сложи точка на спора в двубоя.

По този начин Григор Димитров, поставен под №13 в основната схема, се класира за третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, където го очаква ново френско препятствие в лицето на 21-ия в схемата Адриан Манарино.

До този момент първата ни ракета и шампионът от последното издание на Sofia Open са се срещали общо четири пъти, като във всеки един от случаите победата е била за Гришо.

"Много съм щастлив с представянето си. Винаги е хубаво да се завърнеш тук, имам прекрасни спомени. Благодаря ви за подкрепата", каза Димитров след успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова взе сет, но нямаше сили за повече срещу Каролин Гарсия
Виктория Томова взе сет, но нямаше сили за повече срещу Каролин Гарсия
Почина една от големите личности на българския баскетбол - Людмил Нейков
Почина една от големите личности на българския баскетбол - Людмил Нейков