НОВИНИ

Григор Димитров приключи в Монте Карло след куп грешки и загуба от Лехечка

григор димитров приключи монте карло куп грещки загуба лехечка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 12.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров приключи участието си на Мастърс турнира в Монте Карло след поражение от световния №42 Иржи Лехечка с 6-7(4), 4-6 във втори кръг. Мачът продължи час и 41 минути.

Българинът загуби много драматично първия сет, след като проби в самото начало, а след това водеше с 5-3 и 30-0. Подобно на мача с Бен Шелтън, първата ни ракета и днес допусна множество грешки във важни моменти, което бе един от основните фактори за изхода от двубоя.

За световният №25 това е втора загуба от Лехечка след тази в Стокхолм през миналата година и така чехът води с 2-1 победи в тяхното съперничество. Поражението със сигурност ще изхвърли Гришо от Топ 30 на световната ранглиста, където към момента той заема 25-то място. Българинът не успя да защити голяма част от точките си, които спечели през миналата година, когато достигна до полуфиналите на надпреварата.

Мачът започна напрегнато и за двамата, като те допуснаха по един ранен пробив. Григор постигна нов пробив при 4:3 със супер отиграване, а още в следващия гейм спаси два брейкбола. Изглежда уверен към спечелването на първия сет, но допусна пробив за 5:5. После за капак изпусна да поведе с 6:5 при сервис на чеха и се стигна до тайбрек. Там през цялото време световният №42 имаше аванс и спечели със 7:4 точки.

В началото на втория сет двамата сервираха по-добре, макар още в първия гейм Григор да трябваше да спасява нова възможност за пробив. Нови такива нямаше до 4:4, когато Лехечка постигна пробив на нула след поредните непредизвикани грешки от ракетата на българина. След това чехът затвърди за 6:4 и заслужи победата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ със специална празнична програма за Великден
БНТ със специална празнична програма за Великден
Гергана Топалова донесе победата на България над Швеция за „Били Джийн Кинг къп“
Гергана Топалова донесе победата на България над Швеция за „Били Джийн Кинг къп“