НОВИНИ

Григор Димитров с две загуби на UTS

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:17, 25.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
григор димитров две загуби uts
Слушай новината

Първата ни ракета стартира с две поражения в Група "В" на турнира Ultimate Tennis Showdown, след като отстъпи на Кристиан Гарин и Диего Шварцман.

Това в четвъртото издание на надпреварата UTS, която се провежда при по-особени правила. Срещите са разделени на части, всяка от които с продължителност 10 минути. Когато това време изтече, играчът с повече спечелени разигравания, печели и частта. Играе се до три спечелени части.

Освен това играчите разполагат със специални карти, с които във всеки един момент могат да променят динамиката на двубоя.

Вчера обаче Григор Димитров не успя да се пребори нито с Гарин, нито с Шварцман. Първият му опонент беше чилиецът, като Гришо стартира силно и спечели първата част с 12-7. Гарин обаче стигна до пълен обрат, взимайки следващите три съответно с 16-6, 15-5 и 13-9.

Малко по-късно 30-годишния хасковлия се изправи срещу Диего Шварцман, като събитията от първата му среща отново се повториха. Българинът измъкна първата част с 14-13, но следващите три отидоха в сметката на нисичкия аржентинец след 12-10, 17-9, 15-10.

Днес Григор Димитров ще изиграе последната си среща от груповата фаза, а негов опонент ще бъде Александър Бублик, който също вчера записа загуби от Шварцман и Гарин.

UTS 4 е първото издание на турнира, което се провежда на клей, а домакин на събитието отново е тенис академията на бившия наставник на Григор Патрик Муратоглу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Приветствам налагането на допълнителни санкции срещу Беларус
Борисов: Приветствам налагането на допълнителни санкции срещу Беларус
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив
Верижна катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив