НОВИНИ

Григор Димитров с нов убедителен успех и място на полуфиналите в Бризбейн

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 05.01.2024
5447
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
григор димитров нов убедителен успех полуфиналите бризбейн
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия след като се справи с местния представител Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4.

Шампионът в надпреварата от 2017-а година изигра още един солиден двубой, в който напълно доминираше срещу световния №71 и в крайна сметка заслужено го победи в два сета след 79 минути игра.

Мачът започна отлично за Димитров, тъй като още в началните минути той се възползва отлично от неточностите в играта на Хиджиката, който допускаше твърде много непредизвикани грешки, които позволиха на нашето момче набързо да поведе с 5:0 гейма. Сервирайки за първата част, българинът допусна леки колебания и му се наложи да отразява две точки за пробив, но въпреки това не допусна изненада и затвори сета с 6:1

В началото на втория продължи тенденцията австралиецът да допуска грешки, които да биват наказвани от Гришо, който поведе с пробив и 2:0 гейма. В следващите минути шампионът на двойки от миналогодишния Australian Open, което обаче по никакъв начин не се отрази на най-добрия български тенисист, който продължи да сервира уверено и логично сложи точка на спора след 6:4 в своя полза.

"Има много неща, които ти минават през главата, особено след периода на подготовка. Опитах се да бъда концентриран и да не мисля прекалено напред. Усещането не беше като за край на миналата година, а продължение на това да правя правилните неща и да печеля повече мачове. До момента серията е добра и продължавам да се подобрявам. Определено, когато намериш добър ритъм на играта, да сервираш и да използваш правилните елементи от играта, това ти помага страшно много. Когато се движа добре, нещата се получават. Трябваше да балансирам при тренировките и почивката. Вече трябва да правя някои неща различно. Използвам опита си, тялото ми се усеща добре и чувствам повече свобода на корта", заяви Григор Димитров в интервюто на корта след двубоя.

Попитан за многобройните български фенове на трибуните, както и изписаното на едно от българските знамена предложение за брак, първата ни ракета отговори: "Навсякъде, където и да отида подкрепата е невероятна. На всеки континент виждам българските флагове и това е нещо много специално за мен. Искам да поздравя и австралийските ми почитатели, които също са важни за мен"

По този начин Григор Димитров се класира за своя общо пети полуфинал в Бризбейн, като до този момент балансът му в тази фаза на турнира е две победи и две загуби. В спор за място на финала през този сезон световният №14 очаква победителя от мача между Рафаел Надал и Джордън Томпсън, които се изправят един срещу друг по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват най-добрия млад спортист на България в събота
Обявяват най-добрия млад спортист на България в събота
Арда обяви първите си две контроли за зимната подготовка
Арда обяви първите си две контроли за зимната подготовка