НОВИНИ

Григор Димитров се справи с дъжда и с Баутиста Агут

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:49, 17.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
григор димитров запазва позиция световната ранглиста
Слушай новината

Първата ни ракета Григор Димитров започна с отлична победа участието си на Мастърс турнира в Синсинати, надигравайки с 6-3, 6-4 испанеца Роберто Баутиста Агут.

30-годишният хасковлия изигра най-добрия си мач от доста време насам, съумявайки да запази високото си ниво на игра, въпреки паузата от един час, причинена от дъжда над кортовете в щата Охайо.

Основното оръжие на Димитров в срещата бе неговият сервис, като българинът пласира общо 16 аса и не допусна нито една двойна грешка.

Срещата започна отлично за Григор, чиято агресивна игра в първите минути даде резултат и той набързо поведе с 3-0 гейма. Българинът продължи да бъде по-добрият тенисист на корта, благодарение на отличния си сервис, и до края на сета не даде шансове на Агут за връщане на пробива, затваряйки частта след 6-3.

Втория сет също започна отлично за Димитров, който след двойна грешка на испанеца реализира пробив още в откриващия гейм. Този път обаче поставеният под №13 Агут реагира мигновено и върна пробива, изравнявайки резултата. При 4-3 в полза на испанеца дойде и дъждът, който наложи срещата да бъде прекъсната.

Час по-късно двамата се завърнаха на корта, а със сравнително лесен сервис гейм Гришо изравни при 4-4. Още в следващата част българинът пласира няколко печеливши удара и това му позволи да стигне до пробив, който го приближи само на гейм от успеха. Сервирайки за победата, Димитров беше повече от категоричен и с гейм на 0 се класира за втория кръг в Синсинати.

Следващият съперник на българина, който е шампион в турнира от 2017 година, ще бъде добре познат за него, тъй като той ще играе срещу казахстанеца Александър Бублик.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светилището на нимфите край Хасково разби хорските митове и очакванията на археолозите
Светилището на нимфите край Хасково разби хорските митове и очакванията на археолозите
МЗ предлага: Ако се лекуваш вкъщи - ковид лекарствата да са безплатни
МЗ предлага: Ако се лекуваш вкъщи - ковид лекарствата да са безплатни