НОВИНИ

Григор Димитров ще се изправи срещу испанец или квалификант в първия си мач в Женева

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:46, 20.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
григор димитров играе джокович третия кръг мастърс турнира рим
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи срещу испанеца Роберто Карбайес Баена или квалификант в мача си от втория кръг на АТР 250 турнира в Женева, отреди жребият за основната схема.

Гришо получи "уайлдкард" за надпреварата в началото на тази седмица и първоначално трябваше да започне участието си директно от първия кръг, но оттеглянето на Ян-Ленард Щруф означава, че българинът намери място сред първите четирима поставени и така ще започне от второто стъпало.

За Димитров това е общо трето идване в Женева, а по традиция турнирът ще предостави последна възможност на всички състезатели да намерят най-добрата си форма преди старта на Ролан Гарос, който започва след малко повече от седмица - на 28 май (неделя).

До този момент българският тенисист винаги успява да запише поне един успех в швейцарския град, а през тази година той ще има възможност да го стори срещу вече опитният Роберто Карбайес Баена, срещу когото е печелил единствения си мач досега, или тенисист, преминал през квалификациите.

Евентуална победа ще изпрати 32-годишния Григор на четвъртфиналите, където вече го очаква №7 в схемата Бернабе Сапата Мирайес от Испания, Кристофър О'Конъл от Австралия или нов квалификант.

Хасковлията попадна в долната половина на схемата с поставения под №2 американец Тейлър Фриц, като дуел с него е възможен единствено в полуфиналите.

В горната част пък са другите двама фаворити в надпреварата в лицето на първия поставен Каспер Рууд, който е шампион в турнира от последните две издания, както и №3 в схемата Александър Зверев, който по подобие на Григор Димитров получи "уайлдкард" за турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без кучета по плажовете на Варна
Без кучета по плажовете на Варна
След 15 месеца война: Над 50% от украинците се нуждаят от професионални грижи срещу стреса и травмите
След 15 месеца война: Над 50% от украинците се нуждаят от професионални грижи срещу стреса и травмите