НОВИНИ

Григор Димитров срещу нидерландец в спор за място на финала в Стокхолм

Двубоят започва след 19:00 часа тази вечер.

Станко Димов
от Станко Димов
10:16, 19.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Григор Димитров Стокхолм
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Поставеният под №3 в схемата Григор Димитров се изправя днес срещу нидерландеца Талон Грийкспор в полуфинален двубой от АТР 250 турнира в зала в Стокхолм (Швеция). Организаторите поставиха срещата да бъде с начален час не преди 19:00 наше време. Най-добрият български тенисист е спечелил единствения дуел между двамата, който беше през лятото в третия кръг на US Open – 6:3, 6:3, 6:1.

При победа Димитров ще се класира за финал в Стокхолм за четвърти път в кариерата си. Именно в столицата на Швеция българинът спечели дебютната си АТР титла през 2013 г. Освен това той загуби финалите през 2014 г. (от Томаш Бердих) и 2017 г. (от Хуан Мартин дел Потро).

Като трети поставен Димитров започна участието си в надпреварата директно от втория кръг (осминафинали). В първите си два двубоя българинът не загуби сет – 7:6 (1), 6:3 срещу Куентен Алис (Франция) и 6:3, 6:3 срещу Доминик Щрикер (Швейцария).

Грийкспор, №7 в схемата, достигна до финалното каре след последователни победи над Павел Котов (Русия), Якоб Фиърни (Великобритания) и Каспер Рууд (Норвегия). Нидерландецът също не е загубил сет от началото на турнира.

След успеха над Щрикер в петък вечер Димитров сподели в интервюто на корта, че се чувства отлично физически и се надява да извърви целия път в турнира. За последно Димитров участва на полуфинал в Тура в края на март на Мастърс 1000 турнира в Маями, където впоследствие отстъпи на финала пред Яник Синер (Италия).

Първият полуфинал в Стокхолм ще противопостави ветерана Стан Вавринка (Швейцария) и Томи Пол (САЩ, №4). Този двубой е с начален час не преди 15:30 наше време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрон порази дома на израелския премиер Бенямин Нетаняху
Дрон порази дома на израелския премиер Бенямин Нетаняху
Здравният министър: Има готов, одобрен проект за структура на Националната детска болница
Здравният министър: Има готов, одобрен проект за структура на Националната детска болница