НОВИНИ

Григор Димитров срещу Теренс Атман в спор за място на осминафиналите в Рим

Съперник на първата ни ракета ще бъде французинът Теренс Атман, а срещата помежду им е втора в програмата на корт "Grand Stand" и ще започне около 15:30 ч. българско време или след края на сблъсъка Франческо Пасаро - Нуно Боржеш

григор димитров излиза втория мач рим
bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 12.05.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе днес двубоя си от третия кръг на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 на клей, който се провежда в Рим, Италия.

Съперник на първата ни ракета в италианската столица ще бъде младият французин Теренс Атман, който понастоящем заема 137-а позиция в световната ранглиста.

До този момент Димитров и Атман никога не са се срещали помежду си, а днешният им мач в Рим е насрочен втори в програмата на корт "Grand Stand" и ще започне около 15:30 ч. българско време, след края на сблъсъка Франческо Пасаро - Нуно Боржеш.

Припомняме ви, че в първата си среща във Вечния град Гришо преодоля в два сета японеца Йошихито Нишиока, докато Теренс Атман се справи с Лоренцо Музети след 7:5, 1:0 и отказване на италианеца заради.

Ако Григор Димитров днес се справи със съпротивата на французина, то той ще достигне едва за трети път до осминафиналите в Рим, където евентуално го очаква дуел срещу №11 в схемата Тейлър Фриц от САЩ или неговият сънародник и 24-и поставен Себастиан Корда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в длъжност днес
Новоизбраният президент на Северна Македония встъпва в длъжност днес
12 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
12 май: Предизборните битки в ефира на БНТ