НОВИНИ

Григор Димитров стартира с експресна победа в Женева

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:09, 24.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
григор димитров стартира експресна победа женева
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с бърза победа участието си на турнира от сериите АТР 250 на клей в Женева, Швейцария.

В среща от втория кръг поставеният под №4 Димитров надигра с 6:1, 6:4 испанеца Роберто Карбайес Баена, за да си гарантира място в четвъртфиналите на надпреварата.

Григор започна много силно срещата и буквално прелетя през първия сет за по-малко от половин час игра, реализирайки два пробива по пътя си към успеха с 6:1.

Във втората част българинът продължи категорично да бъде по-добрият тенисист от двамата и в крайна сметка един пробив му беше достатъчен, за да сложи точка на спора след 6:4 в своя полза и малко повече от един час престой на корта.

По този начин Григор Димитров се класира за своя трети четвъртфинал от началото на сезона, изравнявайки и най-доброто си постижение на турнира в Женева, което датираше от 2021-а година.

В спор за влизане в полуфиналите първата ни ракета ще играе срещу австралиеца Кристфър О'Конъл, който надира №7 в схемата Бернабе Сапата Мирайес след 6:0, 3:0 и отказване на испанеца.

До този момент Димитров и О'Конъл са се срещали само веднъж в първия кръг на Australian Open през 2017-а година, когато българинът печели в три сета. Вторият им двубой пък предстои да се изиграе в утрешния следобед в Женева и да започне около 15.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев е само на една победа от място в основната схема на Ролан Гарос
Адриан Андреев е само на една победа от място в основната схема на Ролан Гарос
Атаките срещу Белгородска област: САЩ се дистанцираха от нападенията
Атаките срещу Белгородска област: САЩ се дистанцираха от нападенията