НОВИНИ

Григор Димитров стартира с победа в два сета в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:58, 14.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, надигравайки със 7:6(3), 6:2 австралиеца Джордан Томпсън.

Ключът към успеха на Димитров се оказа спечелването на оспорвания първи сет, в който двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В дългия гейм първата ни ракета поведе с 5-2 точки и докрая нямаше проблеми да затвори частта след 7-3 в своя полза.

Това като че ли вдъхна нужното спокойствие в играта на Григор, който изцяло доминираше играта във втория сет и реализира два пробива по пътя си към успеха с 6:2, който ознаменува и класирането му за третия кръг на надпреварата.

Освен това с този успех българският тенисист взе реванш от Томпсън за поражението от него Маями през 2019 година.

В спор за място на 1/8-финалите първата ни ракета ще играе срещу руснака с казахстански паспорт Александър Бублик, който в мач от втория кръг елиминира бившия №1 в света Анди Мъри след 7:6(9), 6:3.

До този момент Димитров и Бублик имат общо три двубоя помежду си, като представителят на Казахстан води с 2-1 победи. Все пак Григор спечели последната среща помежду им през миналата година в Синсинати.

Междувременно през изминалата нощ зрителите в Индиън Уелс станаха свидетели на две големи изненади. Първо, Ботик ван де Зандсхулп елиминира деветия поставен Феликс Оже-Алиасим след 7:6(4), 6:7(4), 6:3, а малко по-късно Томи Пол изхвърли №3 в схемата Александър Зверев след 6:2, 4:6, 7:6(7).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Бойко Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Български доброволци занесоха хуманитарна помощ в Украйна, на връщане взеха бежанци
Български доброволци занесоха хуманитарна помощ в Украйна, на връщане взеха бежанци