НОВИНИ

Григор Димитров започва срещу Адриан Манарино в Акапулко

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 14.03.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Тенис
григор димитров започва адриан манарино акапулко

Първата ни ракета научи името на първия си съперник на турнира от сериите АТР 500 в мексиканския град Акапулко и това французинът, №36 в света, Адриан Манарино.

Любопитно е, че преди година двамата се срещнаха отново на същия турнир, като тогава българинът надделя по крайно драматичен начин след 6:7(8), 6:2, 7:6(2). По пътя към успеха Димитров трябваше да отразява и два мачбола в решителната част.

Двамата имат и още една среща, на твърдите кортове в Делрей Бийч, Флорида през 2016 година. Тогава победата отново е за Гришо, но идва далеч по-лесно, 6:4, 7:5.

При победа нашият сънародник, който е пети поставен в турнира, ще срещне победителя от двойката Миомир Кецманович-Фелисиано Лопез.

Първият поставен, който може да застане на пътя на Григор е Диего Шварцман в 1/4 финалите. При евентуален полуфинал в възможно Димитров да срещне първия поставен Стефанос Циципас или №7 в схемата Феликс Оже-Алиасим.

Както стана ясно българинът ще се включи и в надпреварата на двойки, където ще си партнира с Томи Пол. Двамата обаче нямаха късмет при жребия и още в първия кръг ще играят срещу шампионите от Australian Open 2020, поставени под №4 в Акапулко, Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на заболелите в Карлово
Ръст на заболелите в Карлово
"Астра Зенека" с изявление за безопасността на ваксината
"Астра Зенека" с изявление за безопасността на ваксината