НОВИНИ

Григор мина и през Кецманович за 1/4 финал в Акапулко

Борил Гочев
от Борил Гочев
05:10, 18.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
григор мина кецманович финал акапулко

Първата ни ракета надигра сръбския талант с 6:4, 6:2 за 87 минути игра и за общо четвърти път в своята кариера е сред последните осем на турнира в мексиканския курорт.

Шампионът от 2014 година Григор категорично бе по-стабилният на корта и въпреки някои неточности, си заслужи напълно победата над световния №46.

Мачът започна с дълъг сервис гейм за Димитров, който, уви, завърши с пробив на сметката на Кецманович. Впоследствие обаче световния №16 демонстрира класа и отговори със серия от четири поредни гейма, която му осигури комфортен аванс в сета. При 5:3 българинът дори сервираше за неговото затваряне, но пропусна четири сетбола и допусна връщане на пробива. Сърбинът обаче не се възползва и инкасира нов брейк, с който Гришо затвори първата част след 6:4.

Във втория сет поставеният под №5 българин първи достигна до пробив, който дойде в четвъртия гейм, осигурявайки на първата ни ракета аванс от 3:1. В седмата част бе критичният момент за родната тенис звезда, тъй като Кецманович достигна до две точки за връщане на пробива. За щастие, Григор се измъкна и в още следващия гейм сложи точка на спора при сервис на сърбина.

Така в спор за място в голямата четворка Димитров ще се изправи срещу италианския талант Лоренцо Музети, който се справи с Франсис Тиафо след 2:6, 6:3, 7:6(1).

За Григор обаче днешния ден не е приключил, тъй като малко по-късно му предстои и мач на двойки, където с неговия партньор Томи Пол ще играят срещу поставените под №4 Раджийв Рам и Джо Солисбъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-студено от обичайното и в близките дни
По-студено от обичайното и в близките дни
Почина президентът на Танзания Джон Магуфули
Почина президентът на Танзания Джон Магуфули