НОВИНИ

Гроздан Караджов: Започва пълен одит на първокласните пътища и магистрали

гроздан караджов започва пълен одит първокласните пътища магистрали
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:00, 06.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде направен пълен одит на всички първокласни пътища, на всички магистрали и на инженерните съоръжения към тях. Този одит е разпореден от 2 дни от заместник-министър Явор Пенчев. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов на пресконференция, на която обяви приоритетите и екипа на министерството.

Той уточни, че започва 4-годишна програма за основни и превантивни ремонти на пътища от републиканската пътна мрежа – от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде текущо ремонтирана така, както е записано в програмата за управление на правителството, поясни Гроздан Караджов.

По думите му всички започнати обекти в момента страдат от липса на окончателни проекти на ОВОС и не са направени отчуждавания.

"Започваме интензивно да работим с АПИ за попълване на тези досиета, тоест за узаконяването на всички отсечки от автомагистралите, това включва и разширяването и рехабилитацията на пътя между Ботевград и Видин. Започваме да работим по тунелите Петрохан, Шипка и тунела под Стара планина, по протежение на АМ "Черно море", каза още Гроздан Караджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дуде Ндонгала облече екипа на ЦСКА 1948
Дуде Ндонгала облече екипа на ЦСКА 1948
Надал за Джокович: Всеки е свободен да избира, но и да си носи последствията
Надал за Джокович: Всеки е свободен да избира, но и да си носи последствията