НОВИНИ

Група приятели ремонтират със собствени средства дупките по улиците в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 03.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Регионални
Слушай новината

Поредица от снимки на млади мъже, които запълват с асфалт дупки през нощта, предизвика възхищението на пловдивчани в социалните мрежи. Оказа се, че това са група приятели, които са се нагърбили да ремонтират със собствени средства инфраструктура по вътрешнокварталните улици в различните райони на Пловдив. Още през март в „България в 60 минути“ ви срещнахме с доброволците, които тогава сами преобразиха междублоково пространство в район „Западен“.

От години дупките на улица „Бръшлян“ в квартал „Кючук Париж“ създават проблем на живущите. Не са редки случаите на спукани автомобилни думи и повредени шасита.

Групата доброволци вече има зад гърба си няколко проекта. Ремонтират детски площадки, помагали са и на общинските предприятия при почистването на парк Лаута. След като огледали дупките и направили оценка колко ще струва ремонта, организирали и запълването на дупките с асфалт.

Среднощната акция на бригадата е посрещната с одобрение от жителите на квартала. В социалните мрежи потребители обаче коментират, че това е ангажимент на общината.

Идеята на доброволците е по-скоро да съберат последователи, които да се ангажират с обществена дейност и облагородяване на градската среда, в която живеят.

Всеки, който иска да отдели малко от личното си време, може да се свърже с бригада Пловдив и да се включи в следващата им инициатива. Тя е насочена към бездомните животни и обновяване на клетките за игра на домашни любимци, които на много места в града са в доста занемарено състояние.

Репортер: Мариела Хубинова

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България приключи с пълен комплект медали на европейското по бокс за младежи и девойки
България приключи с пълен комплект медали на европейското по бокс за младежи и девойки
ЦСКА обяви програмата за честванията по случай 75-годишнината на клуба
ЦСКА обяви програмата за честванията по случай 75-годишнината на клуба