НОВИНИ

Гвоздейков се извини за хаоса на Централната жп гара

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
20:03, 11.05.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Транспортният министър Георги Гвоздейков се извини за създадения хаос на гарата в София и заяви, че до понеделник ситуацията със закъсненията на влаковете ще бъде овладяна. Въпреки уверенията му, че закъсненията са не повече от 20 минути. Днес пътниците за Видин чакаха 50 минути, за да тръгнат от гара Север. Освен това хората отново определиха ситуацията, като пълен хаос и липса на организация.

Хаос, нерви и закъснения за работа. Така започват работните дни за Мими Петрова, която всеки ден пътува от Своге до София.

"Купила съм си билет, но слязох на Илиянци. Хванала съм си трамвая и съм си платила допълнително до София. Аз питам министър след като са решили да затворят централна гара и се говореше от преди пет месеца, защо пет месеца не го направиха това нещо, а сега за два дни ще се направи организацията? Това е глупаво правят ни на луди", разказва Мими Петрова, пътник.

Въпреки уверението на служителите, че има осигурен превоз до централна гара пътниците не се ориентират.

"Билетът ми до Централна гара, а сме свалени на София север, но ние сме си платили до централна гара. Това е положението", ядосва се Таня Цветкова, пътник.

"Спряхме и сега се чудим как да стигнем до централна гара, защото никой не те ориентира, какво е това? В Европа сме и ще влизаме в Шенген", допълва Таня.

"От Шумен идваме и с един час закъснение. Трябваше в 6 да пристигнем, но просто промениха маршрута и удължиха разстоянието".

Час след пристигането на екипа ни вече по уредбата се съобщаваше на пътниците, че ги чака влак за София.

"Пълна мизерия. Над половин час нищо не ни казва, а сега ни казаха като слезем да търсим градски транспорт. Иначе билетите са за първа класа".

"Хаос, хаос и то пълен хаос. Под всякаква критика".

Според транспортното министерство закъсненията ще бъдат сведени до минимум.

"Първите дни закъсненията бяха с около три часа. Днес вече нещата се нормализират, закъсненията са най-много около 18 минути. Имам намерението до понеделник ситуацията ще бъде напълно нормализирана", увери Георги Гвоздейков, транспортен министър.

Ремонтът на Централна гара ще продължи поне една година.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел нареди нови евакуации на фона на ожесточени сражения
Израел нареди нови евакуации на фона на ожесточени сражения
Димитър Кузманов остана на крачка от финала на турнира в Маутхаузен
Димитър Кузманов остана на крачка от финала на турнира в Маутхаузен