НОВИНИ

Хамид Хамид, ДПС: Кабинетът удобно се скри зад Народното събрание за решението за военната помощ

Калина Попова
от Калина Попова
17:48, 08.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Министерски съвет удобно се скри зад Народното събрание. Избягаха от дебата за военната помощ - министър-председателят, министърът на финансите, имахме много въпроси към тях, към външния министър и този на отбраната". Това заяви в студиото на "Говори сега" депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Макар ДПС да са подкрепили и трите проекторешения за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна, единственото истинско е било това на ГЕРБ, смята депутатът.

"Другите два бяха в стил "как да не обидим БСП и г-жа Нинова". Тоест, те не са загрижени нито за Украйна, нито за украинския народ, те са загрижени за оцеляването на собственото си правителство и ако прочетете решението, ще видите, че не се предоставя никаква военнотехническа помощ"

Когато една страна е нападната от чужд агресор, трябва да сме съпричастни и най-нормалното нещо е да пратим военнотехническа помощ, както правят нашите партньори, заяви Хамид Хамид. По думите му с това решение са се запазили постовете на премиера Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова.

ДПС да се готви за предсрочни избори, призова Мустафа Карадайъ

Хамид Хамид потвърди, че ДПС ще поеме курс към нови предсрочни избори, както днес призова лидерът на движението Мустафа Карадайъ. За да има преформатиране на политическите сили в парламента, трябва да има диалог между партиите. Такъв обаче няма дори в управляващата коалиция, заяви депутатът.

Той коментира още, че ако частните фирми, които търгуват с руски газ, водят преговори с Азербайджан, цената на азерското гориво ще е много скъпа.

"Азерското правителство винаги е било благоразположено към България. Имаме многократни заявки за помощ, на които ние не се отзоваваме като правителство", каза Хамид Хамид.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал потрепери срещу десет от Лийдс, но взе своето
Арсенал потрепери срещу десет от Лийдс, но взе своето
Делян Добрев, ГЕРБ: Мерките, предлагани от правителството, са подигравка за българския бизнес
Делян Добрев, ГЕРБ: Мерките, предлагани от правителството, са подигравка за българския бизнес