НОВИНИ

Хамилтън може да стане световен шампион във Ф1 другата седмица

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:44, 02.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Формула 1
хамилтън стане световен шампион другата седмица

Британският автомобилен пилот Люис Хамилтън може да изравни рекорда на легендарния Михаел Шумахер от седем световни титли във Формула 1 още на следващото състезание в Турция.

Хамилтън спечели Гран при на Емилия Романя в Имола вчера и по този начин увеличи преднината си на върха на генералното класиране при пилотите на 85 точки пред съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас.

До края на сезона остават още четири старта, която означава, че британецът може да стане шампион още на 15 ноември, когато ще се проведе Гран при на Турция в Истанбул.

За целта 35-годишният Хамилтън трябва да завърши надпреварата пред Ботас, като така математически ще си осигури титлата.

За да запази минималните си шансове за първото място, финландецът трябва да намали изоставането си от Хамилтън на 77 точки, което означава, че трябва да спечели осем точки повече от съотборника си в Турция.

Вариантите, според които Хамилтън може да стане шампион в Истанбул, са много, но най-директните са Хамилтън да спечели състезанието, да завърши пред Ботас, или Ботас да остане извън топ 7 в класирането.

Дори и да не стане шампион в Турция, Хамилтън ще има възможността да спечели седмата си световна титла в оставащите три старта от сезона - два в Бахрейн и един в ОАЕ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Ганев с COVID-19: Нямам симптоми, 3-4 ресторанта се грижат за мен
Любо Ганев с COVID-19: Нямам симптоми, 3-4 ресторанта се грижат за мен
Обвиняемият за убийството на Андреа от Галиче е признал вината си
Обвиняемият за убийството на Андреа от Галиче е признал вината си