НОВИНИ

Хамилтън приветства подписването на Перес в Ред Бул

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:58, 21.12.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Други спортове

Люис Хамилтън казва, че решението на Ред Бул да подпише Серхио Перес за 2021 г. ще направи живота "много по-труден" за Мерцедес. Макс Верстапен се наслаждава на битката с нов съотборник и вярва, че това ще помогне на Ред Бул да се бори за титлата.

Люис Хамилтън казва, че е "много щастлив", че Серхио Перес е подписал договор с Red Bull за 2021г. и смята, че Мерцедес е готов за по-близка битка на F1 с "по-силната " комбинирана заплаха на мексиканеца и Макс Верстапен.

След няколко месеца спекулации Перес в петък е одобрен като заместител на Алекс Албон на следващия сезон, а Ред Бул се надява, че бившият състезател на Racing Point, изключителен изпълнител и победител от състезанието през 2020 г., ще помогне на Верстапен да се бори с Mercedes.

А Хамилтън, възхвалявайки решението на Ред Бул на наградите на ФИА, казва, че екипът сега представлява много по-голяма заплаха.

"С цялото ми уважение към Алекс, в състезанията, които имахме, бяхме аз и Валтери (Ботас) срещу Макс", каза Хамилтън.

"Сега съм в това положение, в което се намира и Макс, особено когато бях в Макларън, когато бях водещата кола, а втората машина не участваше в борбата.

"Мисля, че естествено това прави Ред Бул по-силен, особено с начина, по който Серхио се представя. Мисля, че Серхио се справи невероятно добре тази година и наистина заслужаваше състезанието, затова бях толкова щастлив да чуя, че е приет в един от най-добрите отбори и получи тази възможност.

"Мисля, че ще бъде вълнуваща битка, да го гледате срещу Макс и ще бъде много по-трудно за нас като отбор."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина актьорът Михаил Хаджиилийков
Почина актьорът Михаил Хаджиилийков
Хари Магуайър е с най-много игрови минути за 2020
Хари Магуайър е с най-много игрови минути за 2020