НОВИНИ

Хари Кейн за загубата на Байерн М: Няма време за паника, сезонът е много дълъг

хари кейн бях тотнъм години живота съм професионалист винаги искам максимума себе
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:11, 13.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на националния отбор на Англия по футбол Хари Кейн заяви, че „няма място за паника“ след като дебютира за новия си клуб Байерн Мюнхен с поражение от РБ Лайпциг с 0:3 в мача за Суперкупата на Германия.

„Исках да дойда и да спечелим срещата. Целият отбор искаше да спечелим, но не се получи. Няма време за паника, сезонът е много дълъг“, коментира Кейн при официалното си представяне като футболист на германския шампион.

Нападателят се превърна в най-скъпото ново попълнение в Бундеслигата само няколко часа преди двубоя с РБ Лайпциг, но не можа да помогне на Байерн и да спечели първа титла в кариерата си, влизайки като резерва през второто полувреме.

Въпреки загубата, Хари Кейн увери, че е много щастлив от осъществяването на трансфера след месеци на преговори, както и от начина, по който е бил приет в Мюнхен.

„Беше страхотно да видя отношението на феновете. През целия мач ги чувах да пеят. За съжаление получихме дузпа скоро след като влязох“, добави Кейн.

„В кариерата ми винаги съм искал да се развивам и да видя колко далеч мога да стигна. Исках да играя в чужбина, в Шампионската лига и да се боря за титли всяка година. Пристигането в Байерн ми дава такава възможност. Нямам търпение за предизвикателството“, каза още футболистът.

„Бях в Тотнъм 19 години от живота си, но съм професионалист и винаги искам максимума от себе си, така че това бе решение, което трябваше да взема“, заяви Хари Кейн.

Старши треньорът Томас Тухел коментира, че съжалява за англичанина, който вероятно мисли, че „не сме тренирали от четири седмици“. Наставникът обясни, че нападателят не е бил сред титулярите, защото си е легнал в „3 или 4 сутринта“, след като пристигна в Мюнхен в петък вечер. Тухел увери, че Кейн ще бъде титуляр в следващия мач на тима на старта на Бундеслигата срещу Вердер Бремен.

„Той ще играе във всеки мач, това е. Ще тренира с нас и ще започне срещу Вердер“, заяви Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова: Надявам се на US Open да играя поне полуфинал
Ива Иванова: Надявам се на US Open да играя поне полуфинал
Българки са били експлоатирани като сурогатни майки в мащабна престъпна схема в Гърция
Българки са били експлоатирани като сурогатни майки в мащабна престъпна схема в Гърция