НОВИНИ

Хари Магуайър бе отстранен от националния отбор на Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
09:16, 26.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
хари магуайър отстранен националния отбор англия

Решението е на националния селекционер на "трите лъва", Гарет Саутгейт и е било взето след разговор с футболиста и неговия клуб, Манчестър Юнайтед.

Централният бранител бе арестуван по време на почивката си на гръцкия остров МИконос заради сбиване и хулигански прояви пред нощен клуб. Заедно с него бяха арестувани и брат му Джо и приятелят им Кристофър Шарман.

В последствие те бяха освободени и напуснаха страната, но получиха обвинения за нарушаване на обществения ред, непристойно поведение и псуване на публично място, съпротива при арест и опит подкуп на полицаи.

Тримата бяха признати за виновни по делото, което беше разгледано по съкратена процедура, а капитана на "червените дявлои" получи условна присъда от 21 месеца и 10 дни. Наказанието ще бъде обжалвано.

"Взех това решение след разговор с представители на Манчестър Юнайтед и самия футболист и то е в интерес на всички страни", коментира Саутгейт.

Отборът на Англия ще изиграе първия си мач от второто издание на Лигата на Нациите в събота 5 септември срещу тима на Исландия, а двубоят от Рейкявик ще бъде предавана на живо по БНТ 3 от 18:50 часа.

Три дни по-късно, отново по БНТ 3, момчетата на Гарет Саутгейт гостуват на Дания от 21:35 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН с два сценария за действие заради пандемията
МОН с два сценария за действие заради пандемията
Tърсят се преподаватели в училищата в Пловдив и областта
Tърсят се преподаватели в училищата в Пловдив и областта