НОВИНИ

Хебър най-накрая се отпуши за първа победа в Първа лига този сезон

Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените". 

Хебър най-накрая се отпуши за първа победа в Първа лига този сезон
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:48, 01.09.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".

Тимът от Пазарджик получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение на Лучано Скуадроне срещу Мартин Михайлов. Атанас Кабов застана на бялата точка и юношата на Левски преодоля Артур Мота с точен удар в десния ъгъл на вратата на символичните гости.

Символичните домакини бяха улеснени от старозагорци в 39-та минута, когато Франко Минго остави Берое с човек по-малко. Това се случи след много грубо нарушение в средата на терена и ритник в главата на Набил Макни.

Гостите все пак създадоха чисто положение малко преди края на първото полувреме, когато Хуан Пинеда бе изведен само срещу вратаря на Хебър. Петър Дебърлиев обаче отрази удара на нападателя на старозагорци и така тимът от Пазарджик се оттегли на почивка с гол преднина.

Хебър отбеляза второто си попадение в 56-ата минута. Набил Макни бе изведен от Душан Вукович зад гърба на отбраната на Берое и вкара за 2:0, но старозагорци се активизираха и бързо върнаха гола.

Франциско Сагардия пропусна едно положение след около час игра, а в 65-ата минута Леандро Годой реализира от дузпа за 1:2.

Берое обаче не успяваше да натисне символичните домакини и вместо това тимът от Пазарджик стигна до трети гол, паднал след разиграване между две резерви. В 85-ата минута Кристиан Андонов подаде на непокрития Олексий Збун и той бе точен за крайното 3:1, което остави Берое на седмо място в класирането.

Старозагорци завършиха мача с двама души по-малко на терена след червен картон на голмайстора Годой в добавеното време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 8 години начело: Изключиха Корнелия Нинова от БСП (ОБЗОР)
След 8 години начело: Изключиха Корнелия Нинова от БСП (ОБЗОР)