НОВИНИ

Хладно, ветровито и дъждовно време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 18.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони придружени от гръмотевици. Ще е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще започне захлаждане. Максималните температури ще са от 22 - 23° в северозападните райони до 29 - 30° в южните.

И по Черноморието ще е ветровито с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще е ветровито със силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни ще има променлива облачност, на отделни места ще има слаби превалявания. В неделя ще остане ветровито, с максимални температури между 23° и 28°. В понеделник вятърът ще отслабне и температурите временно слабо ще се повишат, но във вторник отново ще тръгнат надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1892 са новозаразени с COVID-19, 79 души са починали
1892 са новозаразени с COVID-19, 79 души са починали
Ботев Пд превзе Тракия и оглави класирането в Първа лига
Ботев Пд превзе Тракия и оглави класирането в Първа лига