НОВИНИ

Хокеистите на САЩ останаха непобедени в група "А" след успех над Германия

хокеистите сащ останаха непобедени група успех германия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 13.02.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

САЩ победи Германия с 3:2 в мач от третия кръг на груповата фаза на олимпийския турнир по хокей на лед в Пекин. Сблъсъкът бе излъчен пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3.

Това е едно от най-старите съперничества в спорта, като започва преди 90 години в Лейк Плесид. Американците надделяват над Германия със 7:0 на Олимпийските игри през 1932 г. От тогава те са играли 14 пъти, като САЩ печели 11 срещи. Последната олимпийска победа на Германия срещу американците идва през 1994 г.

Патрик Хагер откри резултата за европейците, но Стивън Кемфър изравни в края на първата третина. Във втория период Матю Нийс завърши обрата за символичните домакини. В заключителната трета част Нейтън Смит отбеляза третия гол за тима си, а Том Кюнхакъл оформи крайния резултат 3:2.

С трите си победи в групата тимът на САЩ зае първата позиция. По този начин отборът си осигури място директно на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу победителя от двойката Словакия - Германия.

Победителите от трите групи, както и най-добрият втори отбор, ще се класират за четвъртфиналите. Останалите осем тима ще играят в плейофния кръг, за да продължат напред.

Класиралият се като най-добър втори тим в групите състав на Швеция ще очаква победителя от мача между Канада и Китай. Победителят от двубоя между Чехия и Швейцария ще премери сили срещу четвъртфиналиста Финландия, а Руският олимпийски комитет, който също спечели своя поток, очаква Дания или Латвия.

Останалите резултати от деня:

Словакия - Латвия 5:2
Финландия - Швеция 4:3
Китай - Канада 0:5

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР сформира кризисен щаб, който следи ситуацията в Украйна
МВнР сформира кризисен щаб, който следи ситуацията в Украйна
Благовест Белев: България подготвя инфраструктурата за приемане на самолетите F-16
Благовест Белев: България подготвя инфраструктурата за приемане на самолетите F-16